Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

SF en de gestolen platte bril

Zoals verwacht hakt de jetlag er aardig in. Karsten wordt een keer wakker, maar slaapt gelukkig nog wat. Daarna is kwart voor zes echt de heleboel wakker. Harm alleen nog niet, hij gaat boven op z'n bril zitten. Een platte tv, dan ook maar een platte bril. Gelukkig kan de bril nog gemaakt worden, anders had SF er wazig uitgezien. Na de persoonlijke verzorging lopen we richting Union square, daar in de buurt was de vvv te vinden. Even naast het hotel op Van Ness Av een bagel gegeten. We hebben een lange dag voor de boeg, het is pas negen uur.

Bij de VVV helpt Grace ons geweldig. Wederom een employee van Aziatische komaf. Het begint een trend te worden :). Kaartjes voor de dubbeldekker sightseeing tour gekocht. Voor alle volwassenen 30 dollar voor 2 dagen. Een kleine korting van 1 dollar merken we later. We stappen op op Union Square. Harm Haanstra is onderweg druk bezig zijn camera te testen. Het lukt nog niet helemaal. De bus staat er nog niet dus gaan we wat drinken op Union. Een lekker en gevaarlijk (zie later) zonnetje doet Henny de uitspraak van de dag maken; " Nu is het pas echt vakantie !" Achter ons wordt op amateuristische wijze een spotje gemaakt.

Golden Gate Brug

 

Naast dit schouwspel zit waarschijnlijk de producer, Ivo Niehe. Is dit het nieuwe format van de tv-show op reis ? We pakken de bus en zien nu pas het mooie SF. De stop waar we uitstappen is Golden Gate Park. Je zou vermoeden dat dit op loopafstand van de bekende brug is, maar nee die logica gaat niet op. Daar zit wel een schitterende Japanse tuin, weer oosters. Het is 5 dollar entree, maar dat is dan ook de moeite waard. Alleen moesten we Jesper in de gaten houden; "Niet plukken !!!" Daarna met de bus naar de bekende brug. Het heeft iets heel intrigerends. De kleur, de grote en het uitzicht. We verblijven hier een goed uurtje en als we vertrekken is het bijna half drie.

Het valt ons dan op dat de gezichten van een aantal reispartners rood beginnen op te lopen. Als we dan op Pier 39 arriveren, beseffen we pas echt dat we niet de enige toeristen zijn. De zeeleeuwen zijn leuk en Jesper waant zich in de dierentuin. We moeten daarom nu echt naar de olifanten, maar in plaats daarvan eten we een hete hond. Daar overkomt ons het tweede drama, na de bril van Harm, Henny wordt namelijk bestolen. Een albatros(achtige) steelt haar laatste hapje brood in duikvlucht uit haar hand.

China Town

Laatste stop van de dag is in China town. We willen graag sambal bij en lopen Grant street helemaal af. Hier zitten hoofdzakelijk alleen maar commerciele toeristen sjoemelaars. Niks authentieks en bij grote haast, niet het aanzien waard. De straat erachter, Stockton street, is de straat van de echte chinees. Na wat omzwervingen eindige we in Washington street voor een hap en een drank. De contouren van de zon zijn dan bij ons alle te aanschouwen. Behalve bij Henny, die wederom in haar beste Duits de ober aanspreekt, is geen rode huidcel aan te treffen. Het heerlijke maal ging er goed in. De afhaalbuurman in Nederland kan hier nog wat van leren. Terug naar het hotel via twee colletjes van de buitencategorie. Wat een dijenkletsers zijn dat. Gelukkig is het om de hoek voor Amerikaanse begrippen. Op de kamer de kinderen naar bed en daarna..... niks meer. Het is inmiddels 8 uur en de drukke dag hakt erin. Behalve bij mij, want de techniek liet mij gisteren in de steek om te bloggen. Lukt het vandaag wel ?

Volg mij op social media: