Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

Hallo allemaal, wat fijn dat je dit leest, ben je voor het eerst hier, of ben je al bekend? Ja, een bekende zin iets aangepast. Een zin van een serie waar geheel Nederland lyrisch op reageert getuige kijkcijfers en de verhalen. Inderdaad de herkenning met het schoolplein van mijn kinderen is op sommige momenten treffend. Natuurlijk is het overdrijven nodig voor een komedie serie, maar als je de context droog kookt, dan snap je echt hoe het er aan toe gaat. Leuk? Ja. Hysterisch leuk? Nee.

Zoals het gros van de mensen luister ik graag naar muziek in de auto. Radio is daar nog steeds het medium wat dan beluisterd wordt, al is het maar om de verkeersinformatie en nieuwsupdates. Er is genoeg keuze voor de luisteraar om te kiezen welk programma te volgen. Het is niet anders als op TV. De één vind je leuk, de ander vind je goed en weer een ander zap je van weg. Je kunt kiezen wat je leuk vindt. Al jaren ben ik verknocht aan 3FM gewoon omdat het ritme en de muziek altijd goed is. Je raakt er aan gewend. Maar het station heeft het moeilijk getuige de laatste luistercijfers. Zelf heb ik nu moeite met het station en zap de laatste tijd vaker weg. Hoe komt dat toch?

Ik snap het. Ik snap het. Ik snap het echt. Veel mensen zijn niet aangesloten bij de politiek of in ieder geval als het NIMBY (not in my back yard) principe opgaat. Oké, over landelijk kan je nog een discussie opstarten aan de koffietafel thuis of koffiemachine op het werk. Maar weldra de politiek dichterbij de mensen zou moeten staan, is de onbekendheid met het thema veel groter. Laat ik wel stellen er zijn mensen met gevoel bij de lokale politiek en deze kleine kring is dan ook direct fanatiek, maar er is een grote afstand tussen iets en niets. Zelf vind ik mijzelf in het midden staan, redelijk alleen. Ik weet van iets, maar snap het niets. Vandaar de eerste woorden.

Sommige namen op een kaartje voor een voorstelling scheppen hoge verwachtingen. Daar kies ik de voorstelling ook op uit. Zo deze keer Dolf Jansen, een ouwe rot in het vak met een eigen stijl. De voorstelling heet Topvorm en plaats delict is theater de Purmaryn in waar anders Purmerend. Het is vol en dat betekent dat ik verre van uniek ben.

Verraad de titel nu waar dit eerste blog van mijn hand over gaat of probeer ik literair te zijn en heeft het een dubbele betekenis. In zekere zin wel want het zijn nu eenmaal mijn eerste zinnen, de opening, van dit blog. Maar toch zal het een andere wending krijgen. Prikkelend genoeg ?

Volg mij op social media: