Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

Rondreis Albanie

Na een paar dagen in Ksamil doorgebracht te hebben, is het inderdaad tijd om weer eens te verplaatsen. Er wordt gekozen om een detour te maken langs de kust, want volgens de literatuur moet deze mooi zijn. En wij geloven de literatuur, zoals al vaker aangegeven in het blog. De detour route kost ons een schamele twee uur meer, maar aangezien we de afgelopen dagen beperkt in het rental vehicle hebben gezeten, moet dat geen probleem zijn. Laten we gaan, op weg naar Berat.

Het is belangrijk als je op het strand gaat liggen, dat je de juiste plek kan vinden. Die plek is voor een ieder anders. Wij stonden vanochtend op het strand als de mensen in die gedateerde Center Parcs reclame: “Waar is nou het subtropisch zwemparadijs?” Nou voor onze neus, alleen nu een bedje vinden om goed te vertoeven en het is al aardig druk. Ksamil is zoals al eerder opgemerkt en beschreven uit meerdere baaitjes. We staan nu op de drukste namelijk Bora Bora Beach. Het zal wel in de naam zitten. Druk, betekent duur en duur betekent gewild.

Ik ga mijn uiterste best doen om even goed te beschrijven, wat er vandaag gebeurd is. Ik zal via voorbeelden en beeldende beschrijvingen goed gaan overbrengen in welke situatie wij ons bevonden vandaag en vooral hoe ik mij voelde. Het zal allemaal niet heel moeilijk zijn aangezien ik alles nog heel helder voor mij zie. Zo helder dat ik bang ben voor een nachtmerrie. Badend in het zweet wakker worden en niet meer weten waar je bent. Dat gevoel.

Ik kijk in mijn achteruitkijkspiegel en zie slaperige chagrijnige blik op de achterbank. Vandaag is het papa-tijd. Hoewel de vakantie bestaat in zijn geheel al uit papa en mama tijd, want wij zijn diegene met de knip. Jullie begrijpen de jongens hebben het zwaar, het is een boete doening voor hun. Even direct een redactionele noot, natuurlijk zijn wij geen haaibaaien en richten deze vakantie voor ons als gezelschap in. Behalve vandaag een klein beetje meer voor mij. We gaan naar Butrint National Park. Het is een park met ruïnes uit een aantal verschillende tijdperken.

Vandaag is er geen reden tot levendige belevenissen van gezelschap Lequin in Albanië. Niet om een bijzondere reden, want er is gekozen om vandaag het strand op te zoeken. Handdoeken onder de arm en dan zoeken naar het juiste plekje op het strand van Ksamil. Het lijkt een makkelijke ontdekkingstocht, maar zoals al gisteren al beschreven is Ksamil a-typisch aangelegd voor een badplaats. De route naar het strand verloopt dan ook al met enige twijfel en discussie binnen het gezelschap. Is dit wel de correcte route?

Volg mij op social media: