Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

Lekker naar huis van het werk en mee schreeuwen met muziek uit de speakers. Op sommige momenten blijf je dan even hangen in de tekst om dat de gelaagdheid te prachtig is. Te diep om zomaar in het voorbij razen van het polderlandschap te vergeten. Het leven is niet altijd zo vluchtig en daarom deel ik deze zinnen graag. De nummers zijn uiteenlopend en misschien ietwat verrassend, maar dat is nou eenmaal mijn smaak. Niet te vatten in een simpel kader. Kan ik je verrassen?

Wees onbevreesd, ik wil niet de deur naar de hemel opzoeken. Menig muziekliefhebber zal direct de titel herkennen als één van de meest gecoverde muzieknummers. Voor vele zal het onbekend zijn dat het origineel van Bob Dylan  is. Een feitje wat je nu niet meer vergeet na het lezen van dit artikel. De covers van het nummer zijn zo divers en van verschillende invalshoeken, dat het soms verrast hoe het origineel klinkt. Ik ga er een paar behandelen en geef aan wat voor mij de mooiste versie is.

midnight oil the real thing
albumhoes

Stel je voor een jonge tiener op een muzikale kruistocht. Ontdekken wat je muzieksmaak is. Het is nog voor het commerciële tijdperk van de house en gitaren domineren nog de muzikale klanken, het is 1988. In die tijd luisterde je nog muziek van een cassette en spendeerde je je dure zakgeld aan maandtapes van de sigarenzaak om de hoek. Op één van deze tapes stond ook de eerste en enige hit van deze australische band Midnight Oil, namelijk ‘Beds are Burning’.

Volg mij op social media: