Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Upgrade

Een reis is voor mij is altijd een motivator om op dit blog letters aan elkaar te rijgen. Daarnaast heb ik altijd sterk behoefte aan een upgrade en daar bedoel ik niet mee een upgrade van mijn plek in het vliegtuig. Opgevouwen zitten voor een aantal uur is altijd mijn hobby; "Mag ik alsjeblieft in het bagageruim?". De upgrade heeft betrekking op mijn reisgadgets. Een onderwerp waar mijn zoons altijd simultaan van gaan zuchten. Mijn vrouw heeft het allang opgegeven om zich daartegen te verzetten. In 2019, de reis naar Maleisië, ging het mij vooral om het geluid. Een externe microfoon voor mijn GoPro 4 was toen de aanschaf. Nu is het iets rigoureuzer aangepakt, namelijk de hele set was aan vervanging toe; GoPro 10 Black is het geworden.

 De centjes zijn altijd belangrijk, want aan teveel uitgeven aan gadgets heb ik (lees mijn vrouw) geen zin in. Na mijn gedegen onderzoek had ik besloten om niet de switch te maken naar het aller aller nieuwste, maar de budget technisch vriendelijkere optie te kiezen. Dit zou dus de GoPro 9 betekenen. Maar ja in de inleiding heb ik reeds de clou al verraden, deze budget keuze is het niet geworden. "Waarom niet?" hoor ik u zeer ongeduldig vragen, het antwoord is simpel, ook de GoPro 10 is een budgetkeuze. Nee, daarbij heb ik niet de www.markplaatsen van deze wereld afgezocht naar een afgeraagde versie of misschien wel stiekem ontvreemde versie, maar gewoon goed gezocht naar de beste online prijs. Is er dan een nep versie aangeschaft via AliExpress? Nee, dat ook niet. "Vertel, Vertel" hoor ik Bert Visscher nu in mijn hoofd roepen als ik dit allemaal type. 

 

Je koopt namelijk de GoPro het goedkoopst bij.... GoPro.com. Ongelovelijk maar waar. Alle tech-websites en discounters ten spijt, GoPro heeft er voor gekozen om zijn assortiment op de eigen website met de beste prijs aan te bieden. Niemand kan dat waarschijnlijk evenaren. Zelfs als je een subscription neemt op hun clouddiensten, krijg je ook nog eens kortingen (+/- 30% op accessoires). Je begrijpt al ik koop niks meer bij de 'reguliere' retail aangaande GoPro. Het was zo vriendelijk geprijsd, dat ik alle argumenten die ik had bedacht voor de pitch bij mijn vrouw achterwege kon laten. Ze snapte het volledig.

Na extra accu's, een media mod en verlichting, kan ik nu Sri Lanka en mijn gezin (tegen wil en dank) scherp op de film zetten. Let wel ook nog stabiel. Want terugkijkend naar mijn beeldmateriaal van Vietnam en Maleisië, vraag ik mezelf af hoe ik in godsnaam dat heb kunnen waarderen. Hortend en stotend heb ik alles vastgelegd. De test beelden zien er naast die eerder genoemde scherpte dus veel veel veel beter uit.

Nog even de opsomming wat aangeschaft is;

  1. GoPro 10 Black
  2. Extra Capacity Battery
  3. Media Mod
  4. Light Mod

Goed al met al was ik toch wel weer wat kwijt, maar nog steeds voor de beste prijs. Samen met alle extra bevestigingen, die ik al had aangeschaft bij de GoPro 4, heb ik een vrij complete zet.

Ik zeg vloggen maar.... of zeggen we gewoon FILMPJE. Ik heb nu al voorpret om mijn zoons. 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg mij op social media: