Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Sri Lanka, Let's Go !

Wie had er ooit gedacht dat de wereld zo zou veranderen. Ik bedoel, we leven nu in 2022 na een pandemie en er is veel veranderd. Om nu maar niet te diep in te gaan op COVID en de maatschappelijke, economische of persoonlijke gevolgen daarvan; is duidelijk dat het maken van (verrre) reizen nog niet hetzelfde is als pre deze periode. Begin dit jaar waren wij als gezin redelijk eensgestemd, dat een bestemming in Azie toch wel weer een optie moest kunnen zijn. En zo geschieden toen ook, de beslissing werd gemaakt en de tickets besteld. Echter in de periode van toen tot nu (jan-juni red.) veranderde er veel met betrekking tot onze reisbestemming, waardoor het allemaal weer spannend werd of het wel doorgang kon gaan vinden. Daarom ook het uitblijven van maar enige melding op dit blog. Nu een maand voor vertrek, staan de seinen toch nog op groen en durven we nu te roepen, WE GO TO SRI LANKA !

Maar wacht oke: "Wat maakte het de afgelopen tijd dan zo spannend? COVID?" hoor ik jullie al vragen. Maar COVID is niet het antwoord. Het gaat meer om de politiek en economische klimaat in Sri Lanka. Het land is failliet en is onder bewind van 'corrupt' bestuur, hierdoor waren er wat onrusten in het land en daarnaast zijn de goederen schaars. De onrusten zijn verminderd en het is wat rustiger geworden, maar de schaarsheid van de goederen is nog wel een issue. Ondanks deze berichten gaan wij toch naar het land, want de berichten omtrent de toeristen in het land, zijn over het algemeen zeer positief. Er is ruimte om te reizen en goed te vertoeven aldaar. Dus waarom zouden wij dan niet gaan. 

Op dit moment is er zelfs een collega van Ingrid aan het rondreizen in het land. Zij stuurt positieve berichten. Alsmede de positieve blogs die wij zien online, geven ons genoeg positief gevoel om zonder verdere bedenkingen af te reizen. Zal het zijn als de afgelopen jaren? Zullen wij helemaal geen drempels tegen komen? Nee, ik denk zeker dat het rustiger isqua toerisme en we zullen momenten van uitdagingen ervaren. Dit gaan we alleen niet uit de weg. Het vergroot misschien we het avontuur en zeg nou zelf minder toerisme, geeft misschien eerder een positieve wending aan onze reis.

En ja waarom hebben wij dan gekozen voor Sri Lanka. Nou gewoon door de verhalen van collega's, vrienden en familie. Iedereen die er is geweest is louter enthousiast over het eiland. De combinatie van natuur, strand en cultuur trekt ons genoeg om te onderzoeken wat dat land te bieden heeft. De route is ongeveer bekend. Na onze reis naar Maleisie  weten we weer iets meer hoe wij een reis moeten inrichten. Hetgeen nu betekent dat wij kiezen om minder vast te leggen. De reis begint in Negombo en we gaan langs een aantal bekende hotspots als Sigiriya, Anuradhapura, Trincomalee, Ella, Kandy, Galle etc. De reisrichting zal zijn van oost naar west naar midden naar zuiden naar oost. In volgende blog iets meer details.

Als ik zo weer de namen lees van de verschillende plaatsen, struikelt mijn tong drie keer over de vele lettergrepen. Mijn twijfels of ik het ooit goed ga zeggen, blijven bestaan. En om maar niet uitgelachen te worden, probeer ik maar met hints gebaren de plekken te benoemen. Hoewel, ik ben wel weer aan het overdrijven, want sommige plaatsnamen zijn gelukkig kinderlijk eenvoudig. Maar ja wie mijn blogs kent, ik overdrijf soms graag. 

Maar goed nog minder dan een maand en dan zullen de verhaaltjes weer komen uit de zonnige oorden. De beschrijvingen van de parelwitte stranden, de groene gebergte en wonderlijke overnachtingen zullen dan weer in mooie woorden volgen. Wij hebben zin in het kleurrijke Sri Lanka en de gezonde spanningen stijgen met de dag. We gaan.... let's go.... To Sri Lanka.

Onrusten Sri Lanka op Nu.nl  

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg mij op social media: