Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Eerste inspiratie

Reis bepaald, Check ! Reis gepland, Check ! Reis geboekt, Check ! Inderdaad veel is al geregeld voor onze aanstaande reis naar Maleisië. Het geeft echt wat rust, want wij hebben nog wel een aantal maanden alvorens wij afreizen. Nu wordt er dan ook genoten van al het video materiaal wat op Youtube te vinden is. Onderschat het niet hoeveel er al op Youtube staat over het land. Je kunt er menig avondje mee bingwatchen. In dit blog worden een aantal vloggers behandeld. Nederlandse en internationale vloggers zijn voor mij al halve helden hoe zij de pracht en praal van het land beschrijven in hun vlogs. Opvallend is dat het thema 'FOOD' veelvuldig langskomt. En geloof me, als je op de bank zit te kijken, ruik je haast de kruidige maaltijden door de kamer vliegen. Omdat er zo veel is, nu eerst deel 1 van deze inspiratie.

Chopsticktravel.com / Luke Martin

Deze foodvlogger uit Canada heeft een reeks van filmpjes over eten in Azië. Zijn expressie als hij eten heerlijk vindt, is gewoon prachtig. Zijn onderscheid zit hem wel in het feit dat hij eerlijk verteld over de kwaliteit van het eten. Is de kip te droog, dan zal hij dat niet achterwege laten. Zoals ik mij doorgaan bedenk bij de vele 'slanke' foodvloggers is, hoe kunnen deze mensen zoveel eten. Al met al verteld deze jongeman erg leuk over het eten en de verschillende entourages waar hij in terecht komt. Bij het zien van de video's wil je gewoon mee opscheppen en de rijke smaken proeven van de mengeling van invloeden als aanwezig in de Maleisische keuken. 

Hieronder de platformen waar je ze kunt vinden:

Klik op de afbeelding voor de complete speellijst op youtube over Maleisië:

Chopsticktravel playlist Maleisie's eten

copyright: Chopsticktravel.com

 

Sarah Rebecca 

Ik beken het maar direct, ik volg Sarah al jaren op Youtube. Haar styling tips helpen mij er nog jonger uit te zien dan ik al ben. Oké, niet voor dit blog. Via de wondere wereld van Youtube kwamen wij terecht op een vlog van Sarah in Maleisië. Ze was daar met haar vriend 'Marco'. Echt waar. Op geheel eigen manier geeft zij een verslag van hun reis in het mooie land. Lekker ongedwongen met de oprechte belevingen. Het hoogtepunt was voor mij toch wel de beschrijving van haar vriend over de rat in de kamer op Perhentian Island. Op moment van vertellen was zij er namelijk van overtuigd dat het een eekhoorn was geweest. Geen reclame plaatje, maar de werkelijkheid zoals je op dit soort reizen ook kan tegenkomen. Niettemin de beschrijvingen gaven ons weer mooi inzichten over het land.

Haar afspeellijst op Youtube over de reis naar Maleisië:

Sarah Rebeacca in Maleisië

copyright: Sarah Rebecca

 

The NYC Couple

Deze vloggers brengen weer hun eigen dimensie in het rijkelijk aanwezige video-materiaal over Maleisië. De laagdrempelige benadering van het reizen en afwisselen van ongelooflijke luxe tot enorm basic is leuk om te zien. Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat de vrouwelijke hoofdrolspeler mij doet denken aan een Engelse Royal, die ik als actrice al graag in beeld zag. Daarbij heeft het koppel uit de stad die nooit slaapt de beschikking over een drone. De beelden die zij daar mee maken geven een mooie extra touch aan de reeks. Het is allemaal soms wat over de top, maar dat mag in dit geval en komt geheel niet vervelend over. Naar aanleiding van de video's ben ik het koppel gaan volgen op Instagram. Beelden met aandacht. Overigens ben ik jaloers op hun levensstijl. Scrollend door hun Instagram kom ik de mooiste plaasten tegen, dus ook Amsterdam.

De afspeellijst van The NYC Couple in Maleisië:

The NYC Couple in Maleisië

copyright: The NYC Couple

 

Dit is even het eerste deel, want zoals al aangegeven in de inleiding is er heel, heel, heel veel materiaal op Youtube te vinden over Maleisië. Ik bedenk mij nu wel, gezien het materiaal, dat ik waarschijnlijk niet uniek zal zijn met mijn camera in de aanslag op straat op de reis. Zal ik niet struikelen over de vele camera's? Ach, boeien. Ik doe het voor mezelf. Dat ik straks als voldaan bejaarde op de bank zit en de beelden stream naar het nieuwste technologische gadget om mijn kleinkinderen (hoop ik) te kunnen laten zien wat die oude gekke opa allemaal heeft gedaan. Tot dat moment, is het gewoon leuk. Iedereen in mijn omgeving kan dan soms plagerig doen over de aanwezigheid van mijn camera, maar ik hoor het al niet eens meer. Genoeg gemor. Het blog sluiten wij weer af met.... Selemat Hari en tot het volgende blog over onze aanstaande reis.

Tips:

  • Bekijk meerdere vlogs en pak van alle vlogs iets van tips. Elke vlog heeft zijn eigen invalshoek en geeft genoeg indrukken om straks goed voorbereid op vakantie te gaan.
  • Is een vlog in de eerste tien seconden niet leuk, ga naar het volgende, het wordt dan ook niet meer leuk.
  • Kijk filmpjes over eten niet met een lege maag, je gaat met honger naar bed.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg mij op social media: