Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Lieve Guus

Ik schrijf je even om je alsnog welkom terug te heten bij ons voetbalparade paardje. Het oranje werd op het afgelopen WK derde en daarom moeten we hoge ogen gaan gooien op het aanstaande EK. Met jouw aan dat roer en met die staat van dienst, heb ik daar alle vertrouwen in. Toch wil ik je nog iets influisteren, want heel Nederland lijkt het te zien, maar jouw recente voorgangers en ook jij schijnbaar niet.

Het gaat over de getalenteerde en gearriveerde aanvoerder. Ik zal als laatste zijn kwaliteiten als voetballer ter discussie stellen. Robin heeft een mooie en behoorlijke staat van dienst. Alleen als ik zijn houding en perspraatjes zie, bekruipt mij het gevoel dat deze jongeman niet de kwaliteiten bezit voor een echte topper. Heeft daarom jouw collega Louis een Columbiaanse topper opgehaald vanuit het prinsendom?

Het huwelijk tussen Robin en het Nederland's elftal is al jaren gedecoreerd door scheuren. Denk terug aan de discussies op het WK 2010, we werden tweede, denk terug aan het afgelopen WK, we werden derde mede dankzij de mooiste goals van het WK van Robin. Maar op beide WK's hebben we niet te danken aan het oogstrelende spel van deze topper. Ik benoem hier bewust niet het tussenliggende desastreus verlopen EK.

Vanavond, NL - Kazachstan, merk je weer welke capaciteit hij niet bezit om de wereldtopper te worden. Robin heeft teveel hoogmoed in zijn lijf om op reëel menselijke manier om te gaan met zijn medespelers en pers. Ik verwijs nogmaals naar het belachelijke incident na het WK 2014, waarbij hij onbegrijpelijk van zich af beet naar Pierre. 

Robin mist de capaciteiten van een inspirerend leider, wat jij wel bent Guus, en daarom vraag ik je op te treden. Pak die gele band af en geef hem aan een speler met meer inhoud, ik noem even Arjen, ook niet altijd mijn favoriet geweest. Zelf durf ik je een verzoek te doen zijn shirtje aan een andere speler te geven. De nummer 9, zeker tegen de kleine broertjes in deze Europese kwalificatie, behoort dan aan een andere type spits. Overweeg nu eens, wat andere bondscoaches niet durfde, en  stel Klaas-Jan eens op. 

Laat zien waarom ik vertrouwen heb in jouw aanstelling. Laat zien waarom je de staat van dienst hebt kunnen opbouwen. Het kan en ook al ben ik maar één mening, ik weet dat jij ook diep van binnen mijn overpeinzing kan delen. Ik hoop dat je deze brief leest en mij een antwoord stuurt. Zie mij als je persoonlijke adviseur, want in mijn volgende brief zal ik je eens verwittigen over mijn zienswijze op jouw dug-out buurmannen. Daar kan ook niet veel zinnigs uit komen. Maar dat voor een volgende keer.

Ik sluit af met je succes te wensen tegen de ijskoningen. Voor zover mijn advies.

groet

jouw persoonlijke adviseur, JC

Volg mij op social media: