Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Lulletje Lampekatoen

Het zal mij verbazen, verbazen als er in voetbalminnend land iemand is die de naam van Johan Derksen niet kent. De man bekend van sigaar, modieus kapsel en zijn rake scherpe uitspraken over voetballers of Wilfred. Ik beken direct dat ik niet elke ronde tafel aflevering kijk met de zwaarmoedige mannen bekend met de leren knikker. Maar het item waar de titel van dit blog naar verwijst, heb ik online bekeken.

Het item gaat over het eeuwigdurende talent van Ajax speler Andersen. De speler die dit jaar meer kansen krijgt van de toptrainer Frank. In mijn opinie komt dat door transfers en (langdurige) blessures van Fisher en Schöne. Is dat terecht ? Wordt het talent ten toon gespreid op de groene zoden van de Nederlandse velden?

In het item trekt meneer Derksen van leer en ondanks de scherpe kant, heeft hij gelijk. Het doet mij terug denken aan Ajax trainingskamp in de Lutte, waar ik aanwezig was met mijn zoons. Na de training werd Andersen namelijk ogenschijnlijk bemoedigend aangesproken door twee keukentafelvoetbalkenners (oeps ben ik er ook één?):" Dit moet jouw jaar worden." De boer met kiespijn lach die verscheen, toonde de ware gevoelens van Andersen.

Tijdens de strijd om de JC-schaal werd pijnlijk duidelijk dat het talent niet tot wasdom komt bij Andersen. Ook de daarop volgende voetbalminuten is het niet beter geworden. Wordt het nog beter? Is het een diesel? Komt Andersen gewoon traag op gang? Ik ben bang van niet. Het talent van Kishna en El Ghazi is er al veel meer uitgekomen. Dus de typering van Johan als ' lulletje lampekatoen'  raakt de kern van de zaak. 

Het wordt tijd dat Andersen het geduld van de fans terugbetaald en snel bepalend wordt in de komende weken, nee sorry de komende eredivisie strijd. Anders moet Frank zijn kunde tonen en Andersen de plek toewijzen achter hem of misschien wel tussen de geblesseerde spelers op de tribune. De eerder genoemde spelers hebben meer potentie en volgens mij loopt er nog wel ergens eentje op het sportpark de Toekomst.

Op de Lutte was ook een fotomomentje van Andersen met mijn zoon, die was goed gelukt, wat zeg ik, de beste van de dag. Komt het dan misschien toch ook nog goed met voetbal van deze Lulletje Lampekatoen.

Jesper met Andersen in de Lutte

Jesper met Lucas Andersen

 

Volg mij op social media: