Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Loggen tot ik een ons weeg

Mensen die mij kennen, weten dat ik graag beelden maak van de reis. Waar het begon met foto, heb ik in Vietnam ook beelden gemaakt met een GoPro. Mijn vrouw wordt er soms een beetje zuur van als ik na een vakantie als Vietnam weken ondergedompeld ben in de napret van de vakantie. Beelden selecteren, bewerken, fotoboek maken, film editen etc. Het neemt nou eenmaal veel tijd in beslag. Ook dit jaar neem ik weer een arsenaal aan apparatuur mee om alles tot in de kleinste details vast te leggen. Dit jaar overigens weer een nieuwe stap gezet. Om beter te kunnen vloggen, ja we gaan dat dit jaar ook doen, heb ik een externe microfoon aangeschaft. Ach ja, er kan nog meer bij. Maar wat neem ik dan allemaal mee?

Fotograferen is al langer een hobby. Als ik het nog goed heb, begon het in 2002 met mijn eerste digitale fotocamera. Ik nam toen voornamelijk concertfoto's. Tijdens de reis van Kenia/Tanzania begon het met toen nog analoge spiegelreflex en in 2007 kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflex. Op dit moment ben ik toe aan mijn tweede versie, namelijk de Sony A368. Zoals in de inleiding al aangegeven in Vietnam ben ik begonnen met de GoPro. Tijdens de voorbereiding van de reis zag ik namelijk vlogs van mensen met deze camera en dat zag er helemaal leuk uit. Vooral de video's van Halong Bay, springend in het water deden mij beslissen een GoPro 4 te kopen. Ik zal hier eens mijn video van Halong Bay plaatsen. 

Røde VideoMicro

Nu dus weer een stapje daar ik een externe microfoon aangeschaft heb. Na veel online zoeken vond ik een video waarop ik de beslissing kon maken. Het liet zien dat de goedkoopste versie van de Røde VideoMicro, op kwaliteit en praktijk de beste keus was. Zie hier de video waar ik mijn beslissing op heb gebaseerd. Het was voor mij ook belangrijk dat de microfoon met GoPro alsmede met mijn Sony overweg zou kunnen. 

De aankoop heb ik gedaan via Amazon  omdat daar de prijs het best was plus ik had wat extra attributen nodig als andere case voor GoPro en verloopstekkertje. Deze waren het makkelijkste te vinden via Amazon. Ik zal binnenkort een test van de microfoon als vlog plaatsen. 

Gopro met Røde VideoMicro

zie hier mijn vloginstallatie

In mijn bagage zitten dan onder andere de volgende spullen:

  • Sony A368
  • GoPro Hero 4
  • Røde VideoMicro
  • Memory 2 Move Pro
  • Tamron 18-50 mm
  • Sony 70-200 mm
  • Externe Flits
  • Statief
  • Verschillende GoPro attributen

Ik kan wel zeggen dat mijn handbagage vol zit en wie weet volgen er nog meer gadgets. 

Overigens nog even het vermelden waard is, is dat er al om een nieuw hoofdstuk gevraagd werd van mijn blog. Toch leuk dat mensen enthousiast mijn blog volgen. Dus Egbert, hierbij. En zoals we elke blog afsluiten binnen deze categorie.... Selamat Hari.


PS: Vergeet ook niet de andere blogs te lezen binnen deze categorie  of bijvoorbeeld mijn verhaal over Knockin on Heaven's door.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg mij op social media: