Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Het plan en de route

Lequin.nl Reisblogs

Hoe gaat wij het doen? Dat is altijd de vraag. Hieronder wordt uiteengezet wat wij op dit moment qua route en overnachtingen hebben staan. Zoals al in 'Voorbereidingen' aangegeven, hebben wij uit gemak en omdat wij met kinderen reizen, de hele route gepland. Alle informatie die er nu is zullen wij delen om iedereen informatie te verschaffen. In de voorbereiding op de reis hebben wij ook veel gehad aan de onmetelijke online informatie van blogs en vlogs. Let wel; Ik hoop niet dat wij door deze informatiedeling gestalkt gaan worden. Maar goed, dat zal wel niet, toch?

 

12 juli - 13 juli

Vertrek uit Amsterdam - Londen - Singapore

Vrijdag 12 juli zullen wij vertrekken vanuit Amsterdam Schiphol via tussenstop Londen Heathrow naar Singapore. Er wordt gevlogen met Britisch Airways. Het was qua reistijd, overstaptijd en kosten de beste optie voor ons. Het is overigens een retourticket, hierdoor zullen wij dus ook eindigen in Singapore.

Aankomst zal 13 juli in de middag zijn. Het hotel wat geboekt is, is het Jayleen 1918 Hotel. Dit hotel hebben wij voornamelijk gekozen om zijn locatie. Er is namelijk beperkte tijd in Singapore en hebben daarom gekozen voor een hotel naast de beste hot-spots. Hierbij zijn de reviews voornamelijk van belang geweest. Let op: Wij kunnen nog annuleren en betalen pas vlak voor vertrek. Kosten zijn dan iets hoger, maar de flexibiliteit is er wel naar. Kosten dit hotel 239 SGD (=154,96 euro). Note: Omgerekend op moment van schrijven artikel. 

hotel in Singapore Jayleen 1918

Jayleen 1918 Hotel ,Singapore

Kosten per nacht: 154,96 euro

14 Juli

Met de bus naar Mersing (Maleisië)

Hier hebben wij lang over getwijfeld wat te doen. Was 1 nachtje in Singapore wel afdoende? Gaan we gestrest reizen om de veerpont naar onze volgende locatie te nemen? Het besluit was makkelijk en het vertrek uit Singapore zal in de namiddag met de bus richting de kustplaats Mersing zijn. Niet omdat het een bijzondere plek is, maar het is de plek waar de veerpont naar etappe drie vertrekt. Om niet te snel met risico's van dien moeten reizen van Singapore naar de veerpont, is er gekozen voor een overnachting in Mersing. Daarom nemen wij de bus in de namiddag naar Mersing

Er wordt overnacht daar in MG Hotel. Een extra feitje is dat het hotel je kosteloos naar de veerpont brengt in de ochtend. De kosten zijn stuk lager dan in Singapore, wat te boek staat als duur, namelijk 128 MYR (=27,22 euro).

hotel in Mersing Maleisie MG 

MG Hotel, Mersing

Kosten per nacht: 27,22 euro

15 juli - 16 juli - 17 juli

Een pracht eiland voor de kust, Tioman Island

Zoals al aangegeven nemen wij de dag daarna de boot en vertrekken naar, volgens alle beschrijvingen, idyllisch eiland voor de kust van Maleisië, namelijk Tioman Island. Het was één van de eerste overnachtingen, die is geboekt voor onze rondreis. Volgens de beschrijvingen online moest dit één van de mooiste eilanden zijn, net als het iets meer bekende Perhentian Island. Echter hoe wij ook trachtte dit eiland in de route te proppen, lukte dat niet echt lekker gezien de af te leggen reisafstanden. Niettemin blijft Tioman een goede keuze als wij verder kijken naar de vlogs en informatie die wij nog hebben gevonden.

Waarom hebben wij deze overnachting, locatie, als één van de eerste geboekt? Dat kwam juist door de ligging van de overnachtingsplek, in chalet, direct aan strand. De overnachting draagt de naam Metawak Chalet. Kijk eens naar deze locatie, zie de beelden op de website. Hier zeg je toch geen nee tegen. Nou in ieder geval wij niet. Kosten voor 3 overnachtingen is in totaal iets duurder dan de enkele overnachting in Singapore. Wij betalen 759,27 MYR (=161,49 euro). De kosten zijn overigens voor twee chalets.

Metawak Chalet op Tioman Island

Metawak Chalet, Kampung Juara, Tioman

Kosten per nacht: 53,83 euro

18 Juli

Tioman Island - Melaka

Na een paar dagen relaxen op een 'onbewoond' eiland trekken wij terug naar het vaste land om op te gaan naar de hoofdstad Kuala Lumpur. Deze dag wordt er een tussenstop met overnachting gemaakt in Melaka. Een koloniestadje met Nederlandse roots (VOC). Uit de verhalen hebben wij begrepen dat het een stop waard is, maar dan niet al te lang, vandaar één overnachting. Overigens gaat de reis vanaf Mersing met de bus.

Aangezien luxe ver te zoeken was de afgelopen dagen, kiezen wij in Melaka voor luxe. Dit vonden wij in Swiss-Garden Hotel. Relatief dure overnachting, maar moeten niet vergeten dat wij op vakantie zijn. Wij betalen 384,02 MYR (=81,68 euro).

Swiss-Garden Hotel in Melaka

Swiss-GardenMelaka

Kosten per nacht: 81,68 euro

19 Juli - 20 Juli - 21 Juli

Op naar de hoofdstad Kuala Lumpur

Gestart in een stad en de komende dagen ook in een stad met Wolkenkrabbers; Kuala Lumpur. Echter hebben wij in de voorbereiding gezien dat dit een wahalla is voor de liefhebber van eten en in het bijzonder streetfood. Verlekkerde gezichten bij alle vlogs waren ons niet vreemd. Daarnaast natuurlijk genoeg te zien in deze wereldstad. De komende maanden goed uitzoeken wat wij willen zien, maar Batu Cave (Aziatische Batman Cave) en Petronas Twin Towers zijn alom bekend. Wij vervoeren ons voor het laatst per bus naar deze stad. Ik bedoel in ieder geval voor grote reisafstanden. 

Ons verblijf van de komende nachten mag er ook weer zijn. Een heus appartement; De Space @ Bukit Bintang Residence. Inclusief alle voorzieningen als zijnde een wasmachine, volwaardige keuken en zitkamer. Het zwembad geeft uitzicht op de Petronas Twin Towers. Wij betalen 1296 MYR (=275,65 euro).

De Space @ Bukit Bintang Residence

De Space @ Bukit Bintang ResidenceKuala Lumpur

Kosten per nacht: 91,83 euro

22 Juli - 23 Juli - 24 Juli

Van de stadsjungle naar de echte jungle

Bij het verlaten van de stad Kuala Lumpur zullen wij een auto gaan huren voor een week. Let op, wel links rijden hoor! Nooit gesnapt, maar goed dat misschien voor later. De huurauto zullen wij een week in bezit houden en een deel van het land door kruizen. We verlaten de wolkenkrabbers even voor wat ze zijn en rijden naar de groene weelde, de echte jungle van Taman Negara. Veel van de reizen gaan via deze stop. Mede daarom en aangezien overnachtingslocaties in de jungle schaars zijn, hebben wij deze als eerste geboekt. Geen Hotel, geen appartement, maar een guesthouse. De planning is daar om vooral de jungle te ontdekken. De kinderen kijken al uit naar de beesten. Ik ook, maar niet naar de bloedzuigers. Hoop dat het net zo meevalt als mijn reis in Nepal. Ook van te voren zorgen gemaakt om deze beesten en geen één aangetroffen, fingers crossed.

Verblijf voor de nachten is dus in Delimah Guesthouse. Via de mail al contact gehad, want van onze reservering ontvingen wij een alleraardigst mailtje over de gang van zaken omtrent de boeking. Pinnen was in ieder geval niet mogelijk. Wij betalen 600,00 MYR (=127,61 euro).

Delimah Guesthouse, Taman Negara Kuala Tahan

Delimah GuesthouseTaman Negara Kuala Tahan

Kosten per nacht: 42,54 euro

25 Juli - 26 Juli

Een kopje thee

Wij ruilen het groen van de jungle in voor het groen van de thee. Ook dit is een hotspot voor vele reizigers, want wij gaan naar Cameron Highlands. Deze regio staat bekend om zijn theeplantages. Nu zijn Ingrid en ik ooit in Afrika (Kenia) naar een theeplantage geweest, daar overigens de smerigste thee gedronken ooit, maar de kids moeten dit toch even zien. Naast de thee staat deze regio ook bekend om de aardbeien. Ik zie nu een link met de Britten. 

Tijdens ons verblijf hier zullen wij overnachten in Zetter Suites, appartement geheel in Britse stijl. Hier betalen wij in totaal 685,45 MYR (=145,79 euro).

Zetter Suites, Cameron Highlands

Zetter SuitesCameron Golden Hill, Tanah Rata

Kosten per nacht: 72,90 euro

27 Juli - 28 Juli - 29 Juli

Volgende eiland; Penang

Dan rijden wij door naar met onze huurbolide naar Penang. Een eiland voor de westkust van Maleisië. Wij zullen in het plaatsje Georgetown overnachten. Dit plaatsje staat bekend om zijn straatkunst en straateten. Wat wij daar verder gaan doen dan relaxen, is nog even een blankspot. Heb je dus tips, laat je reactie achter onder dit verhaal. Wij zijn je dankbaar. In ieder geval een paar tempels aldaar in de buurt.

De keuze hier voor overnachting is ook weer gevallen op een appartement. Het is even afwachten, maar in potentie met kicken uitzicht. Maritime Luxury Suites is the place to be. Tip is om voor de overnachtingen goed te vergelijken tussen Booking en Agoda. Soms kan er een tijdelijke actie zijn, waardoor de prijs echt verschilt. Nu betaalde wij 244,53 euro. Overigens is dit de enige die wij geboekt hebben zonder annuleringsmogelijkheid.

Maritime Luxury Suites in Penang

Maritime Luxury SuitesPenang

Kosten per nacht: 81,51 euro

30 Juli - 31 Juli - 1 Augustus - 2 Augustus

Eilandhoppen

Ja, en dan is het al weer de laatste verplaatsing qua overnachtingen. De auto wordt achtergelaten in Penang en nemen de pont naar Langkawi. Een ander bekend eiland voor de westkust van Maleisië. De laatste mogelijkheden om de stress van thuis achter te laten. Te genieten van de omgeving, het weer en het eten. De laatste foto's van tempels en straatje. De laatste bewegende beelden van de golven, die stukslaan op de kust. Je merkt ik word al meer poëtisch naar het einde van de reis (en dan zit ik nog maar op een koude januari avond te typen).

Hier doen wij weer eens een hotel aan. The Ocean Residence Langkawi. Wij betalen hier 1270,94 MYR (=271,09 euro). Overigens inclusief ontbijt.

The Ocean Residence Langkawi

The Ocean ResidenceLangkawi

Kosten per nacht: 90,36 euro

2 Augustus - 3 Augustus

Effe terug naar Singapore

Na Langkawi vliegen wij met Air Asia terug naar Singapore. Voor overnachting in Singapore hebben wij op het moment van schrijven nog geen overnachting geboekt. Eerlijk, dat was een foutje in de planning. Het idee was dat wij een middag in Singapore over zouden hebben, maar goed dit is een mooi foutje want nu hebben wij tijd over. Kunnen wij Singapore, wat wij in het begin heel kort konden bekijken, verdiepen. 

Het is volgens ons een mooie route en wij hebben er zin in. De voorbereidingen zijn nog nooit zo goed geweest van ons. Door alle blogs en vlogs weten wij al meer waar we heen gaan en wat er te zien is. Onbekend is misschien nog de smaakexplosies die wij alleen hebben gezien in de vlogs. Die willen wij meemaken. Er volgt nog een blog met de verwijzingen naar de inspiratie content die wij hebben gevonden, bekeken en van hebben genoten. Tot de volgende blog over onze reis naar Maleisië. Selamat hari


Tips:

  • Kijk voor de boekingen tussen de verschillende mogelijkheden van Booking en Agoda. Soms is er net een aanbieding. Andere aanbieders, zoals bijvoorbeeld Trivago, hebben wij niet als prettig ervaren.
  • Als je een binnenlandse vlucht boekt, wees op tijd. De vluchten zijn dan vriendelijker geprijsd, maar ook nog goed beschikbaar.
  • Download de apps van de aangegeven bedrijven. Je hebt jouw reserveringen dan netjes bij de hand in de app.
  • Betaal iets meer, maar heb dan wel de vrijheid om te annuleren en later te betalen. Altijd fijn.

 

Reacties  

# Egbert 29-01-2019 00:39
De reis is nu al goed beschreven..... De spanning loopt op... Ik blijf volgen.
Antwoorden
# Marco Lequin 29-01-2019 09:10
Bedankt Egbert, leuk dat je het blijft volgen. Er volgen nog meer hoofstukken! :)
Antwoorden

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg mij op social media: