Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Alles is voor Bassie?

De vraagstelling van de titel geeft aan dat ik niet weet wat ik er van moet denken. Waar moet ik iets van denken? Van de gehele soap rondom de aanstelling van de nieuwe trainer bij AZ. Van Basten kan niet meer, Alex Pastoor mag niet meer en Johnny wil het weer. Dat er wat mis is gegaan, is overduidelijk, maar toegeven blijft voor de beleidsbepalers van de club moeilijk; " Ze moeten nog evalueren."

Earnest Stewart, in zijn actieve loopbaan een rappe buitenspeler, zet de passen op gebied van leidinggeven en crisismanagement met zeer behoedzame passen. Passen waarbij elke stap heroverwogen moet worden om maar niet te prominent te vertellen, wat er achter de gesloten deuren in het AFAS stadion in de kaasstad bekokstoofd is. Sinds het bericht dat Van Basten tijdelijk ziek gemeld was, gebeurde er veel. 

Veel gebeurde achter de rookgordijnen met ogenschijnlijk één spil, de nummer 12, onze held van 88 en bovenal mijn jeugdidool. Hoe succesvol Marco zijn carierre als voetballer zich voornamelijk opwaarts bewoog, is zijn trainersloopbaan via een andere route gelopen naar beneden gegleden. Starten als bondscoach, trainer Ajax, trainer Heerenveen en dan nu assistent trainer AZ. Daarbij bevonden zich nog hobbels tijdens deze banen. Denk maar eens aan WK 2006, het plotselinge afscheid bij Ajax en de turbulente machtsstrijd in de schaatsstad.

De geruchten over de afstelling en aanstelling van de nieuwe trainer als de baas van San  Marco zijn niet van de lucht. Alles zou in staat gesteld zijn om Marco tevreden en als onderdeel te behouden van de staf van AZ. Maar is dat wel de juiste keuze geweest. Want is alles voor Bassie inrichten wel de manier en is hij dan niet de poppenspeler, die de volgzame Haar en Van de Brom legitiem als poppen gaat gebruiken. 

Hoe vaak Earnest ook ontkent in een pittig vraaggesprek en hoe vaak we ook de jolige gezichten zien van de drie trainers in de dug-out, er zal altijd een gevoel van twijfel zijn over het echte verhaal. Deze AZ soap zal eens, eens een onderwerp worden voor 'Andere tijden sport' waarbij een op leeftijd geraakte Tom Egberts in interviews met Alex, Nemanja, Earnest en John uit de doeken doet, dat alles in werk werd gesteld om Marco binnen de gelederen te houden.

Alles zou in staat gesteld zijn om te doen wat Bassie wilde. Maar dat is nu nog speculatief en misschien een fabel. Wat wordt Marco zijn nieuwe job na AZ ? Jeugdtrainer van de F-jes van de Wherevogels, zou een eer zijn om met hem samen te werken, hoewel ik dan mijn capaciteiten en de status van de mooie club uit de Purmer-noord schromelijk overschat, denk ik. We zullen zien.

Volg mij op social media: