Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Relax mode on

Zitten wij dan, onder de palmbomen met ons nieuw huisdier. Een kat die hier rondloopt is al bijna de hele dag bij ons op het terras. Speciaal aan de kat is zijn hoeveelheid tenen. Door de inteelt hier heeft hij 24 tenen, inderdaad aan elke poot 6. Deze relaxdag bevindt zich inmiddels op uur 16 en wij zijn helemaal zen.

Nog even terug naar gisterenavond. Want nadat de jongens eindelijk uit het water waren gekomen, begaven wij ons naar een plaatselijk cafeetje. Om even de goede setting te illustreren, een café hier heeft niks weg van het bruine kroeg van om de hoek. Neem in gedachten golfplaten dak, plastic stoeltjes en tafels, overkapping en geen alcohol. Juist dan weet je dat je op een tropisch eiland bent.
Als we plaatsnemen, wordt ons een menu kaart en bloknootje met potlood overhandigd. Hetgeen betekent dat wij onze bestelling zelf moeten opschrijven. Na gisteren wagen Ingrid en ik ons weer aan de curry, dit keer met kip en beef, Karsten besteld patat en inktvisringen en Jesper gaat traditioneel voor crispy chicken met chips. Qua drinken doen Jesper en Ingrid weer lokaal met hun vruchtendrankjes. Het is druk en aangezien ze hier ogenschijnlijk alles per portie en dus vers klaarmaken, duurt het even alvorens wij ons hongergevoel kunnen stillen.
Gelukkig worden we vermaakt door een Nederlandse peuter die danst en rondhuppeld. Hij heet Xavier en steelt de harten van iedereen in het restaurant. Als ons eten geserveerd wordt, kijkt Jesper een beetje beteuterd. Twee stukjes kip met patat. Dat is niet veel. Gelukkig kan hij nog wat meesnoepen van moeders. Al met al een geslaagd etentje. Schade 80 RM, ongeveer 17 euro.
Om het eten wat te laten zakken lopen we nog even naar het resort in de buurt. Daar kunnen wij gelukkig nog wat bier nuttigen, ik krijg haast afkickverschijnselen. Hoe wel, dat isietwat literair overdreven. Eigenlijk bevalt het oké zo zonder bier.

De nacht vult zich met rust en alle vier liggen wij lekker te slapen. Of toch niet? Plots hoor ik iets van uit de kinderen hun kamer komen. Half slaap dronken stommelt Ingrid uit bed. Ik geef aan dat ik wel even naar de kamer van de jongens loop. Het gaat ook hier niet van harte. 
De onrust is duidelijk als ik bij de jongens binnenloop. Karsten voelt zich in deze opzet, twee afzonderlijke kamers, niet helemaal op zijn gemak. Ik ruil daarom met hem van kameren lig daarom de rest van de nacht naast Jesper. Daar is hij niet blij mee, want gisteren veroordeelde hij nog mijn slaapgedrag als onrustig en draaikonterig.

Voor de rest halen wij rustig de ochtend en worden allen wakker om 10 uur. Nou ja, Ingrid maakt Jesper en mij wakker. Aankleden en gaan wat ontbijten. Bij een café wat letterlijk tien stappen van het café af ligt waar gisteren het diner genuttigd werd, welke nog gesloten is, bestellen wij een ontbijt. Allemaal nemen wij pannenkoeken. Drie met chocolade en één met kokos. De chocolade pannenkoeken zijn duidelijk definieerbaar. Echter de kokos in de laatste is ver te zoeken. Het smaakt allemaal wel. Schade met drinken deze keer 26 RM.

Terug naar het chalet waar de kinderen voor ik boe of ba kan zeggen al in het water liggen. De oudjes kiezen er even voor om te relaxen. Puzzelboekje en e-reader vermaken even. Danmoet ik toch toegeven aan de lokroep van de kids. Dus Aat ik las je comment al, maar echt deze keer ga ik toch echt zwemmen. Samen met vriendje Gopro even wat beelden maken van debulderende golven. Het water is hier heerlijk. Niet te zout, super schoon en geen obstructies in het water. Zand is parelwit en geen schelpjes of stenen. Kort gezegd ook ik genietvan het water.
Na een lange tijd in water gelegen te hebben, loop ik buiten adem terug naar chalet. Het is bekend bij iedereen die mij een beetje kent, maar zwemmen is niet mijn ding. Alleen vandaag op deze plek, in deze zee kan ik mij vermaken. Onder de douche naast het huisje, even afspoelen en weer terug in relax modus.

Ingrid loopt met Jesper daarna om de excursie van morgen te regelen. Want 1 dag niks doen is genoeg. Morgen een snorkel tour inclusief lunch. Oh shit, ik bedenk mij nu dat ik dan mijn apparatuur in orde moet brengen voor morgen. Dus bij deze sluit ik af voor vandaag en kunnen jullie morgen lezen welke wonderen wij hebben aanschouwd onder het zee oppervlakte.Tot dan !

Ps: Turend over het water, smacht ik toch wel een heel klein beetje naar een koud biertje.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg mij op social media: