Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Lieve lieve Guus

Ben je weer een beetje opgewarmd ? Het was zeker koud aldaar in het land van vuur en ijs. Dan werd je ook nog eens niet warm van het getoonde spel, IJsland - NL 2-0. Ik sluit mijzelf vooralsnog niet aan bij de kriticasters als Ronald de Boer, die jouw hoofd in de guillotine willen zien. Ik sluit mij nog niet aan bij de meerderheid van de bondscoaches, die vinden dat jou houdbaarheid allang verstreken is. 

Want wat moeten we dan. Wie gaan we dan aanwijzen als inspirerend leider van dit zootje ongeregeld? Danny Blind, de beoogde opvolger, is in mij opinie niet die leider. Zeker niet met Ruud aan zijn zijde. Andere namen kunnen we noemen, zoals altijd. Ik noem Ronald, Frank, Frank, Co, Bert, Ruud en nog veel meer, maar ik kan niet de juiste leider benoemen om het lek boven water te krijgen.

De evaluatie vanuit de KNVB is al aangemeld en we zullen nooit het naadje van de kous gaan horen hierover. Maar ik hoop dat de slotsom wel is dat we nog een goede bondscoach over houden met visie, daadkracht en ervaring. In mij opinie drie eigenschappen die we jou kunnen toebedelen. Of..... Of is het gewoon op.

Is Guus niet meer in staat zich zelf op te laden? Want de toespelingen van een aanstaand afscheid zijn niet van de lucht. Ben je nu te gearriveerd om dit kleine klusje te klaren? Moeten we concluderen dat Guus zijn centjes moet gaan tellen en moet gaan aanschuiven bij Jack en Tom om visies over het hedendaags voetbal te gaan geven.

Nee, laat ik dat dan nog maar concluderen en je vragen door te gaan als dè bondscoach van Nederland. Guus, laat nu gewoon zien waarom jij die topcoach bent en niet schroomt om gevestigde namen te passeren voor een basisplek. Als NL Arjen is in jouw optiek, kan je toch best beslissen om bijvoorbeeld Robin in Manchester te laten, Jermain op de thee te sturen bij Poetin en Nigel te laten pizza bakken in Milaan. 

Er zijn namelijk voor deze drie spelers opties. Ik noem Joël (Daley naar middenveld), Jean-Paul en Klaas-Jan (dit met de huidige blessures). De laatste is een inkoppertje, maar goed ik maak die met plezier af. Leer van jouw voorganger die op zijn manier een team neer zetten, die ons en de hele wereld verraste met het spel van Oranje op het WK. 

Ik hou hoop dat we in 2016 de oranje shirtjes weer aan kunnen trekken en waarbij ons Oranje gaat verrassen op het EK in Frankrijk. Door goede spel hoop ik dan maar. Anders zullen we verrassen door onze afwezigheid, maar als jij de lijn durft uit te zetten en durft te schoppen tegen de gevestigde orde, heb ik daar een afwezigheid best voor over.

De conclusie van de KNVB kan niet anders zijn dat deze ploeg het niet verder kan dragen. Dan de leider moet optreden en spelers moet gaan teleurstellen. Jij bent die man Guus. Ik heb daar een rotsvast vertrouwen in. Meer dan in Danny, Frank, Ronald of welke ander beoogd opvolger dan ook.

Recht je rug, verras ons met een nieuwe frisse selectie en mijn zegen heb je. Maar doe het dan wel. 

 

Volg mij op social media: