Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Zinnige muziek

Lekker naar huis van het werk en mee schreeuwen met muziek uit de speakers. Op sommige momenten blijf je dan even hangen in de tekst om dat de gelaagdheid te prachtig is. Te diep om zomaar in het voorbij razen van het polderlandschap te vergeten. Het leven is niet altijd zo vluchtig en daarom deel ik deze zinnen graag. De nummers zijn uiteenlopend en misschien ietwat verrassend, maar dat is nou eenmaal mijn smaak. Niet te vatten in een simpel kader. Kan ik je verrassen?

 

"Wat we samen vroeger droomden, Weet de helft van ons niet meer"

De zin komt uit het nummer van Acda en de Munnik, namelijk 'Lopen tot de zon komt'. Het nummer vind ik het beste in de uitvoering op het live-album 'Op Voorraad'. De piano loopjes met de breekbare stem van Paul bezingt het afscheid van een relatie. Iedereen heeft daar natuurlijk een voorbeeld van en ik ben niet anders. De zin 'wat we samen vroegen droomden, weet de helft van ons niet meer' is zo mooi omschreven hoe een relatie nou eenmaal vaak eindigt. In ieder geval vaak. Één van de twee in een relatie is altijd verder in het verlaten en stoppen van de relatie. Diegene droomt niet meer wat je samen droomden. Een mooie pleister op de wonden.

 

"In mijn lichaam heeft ze plaats gemaakt voor twee"

In misschien wel het mooiste Nederlandse nummer ooit, 'Voor Haar' van de helaas te vroeg overleden Frans Halsema. Ik heb geen echte levende herinnering aan hem. De tekst is in alle opzichte gewoon mooi, maar deze zin is toch wel de topper. Het versmelten van twee personen in één. De ultieme beleving van een relatie. De tekst is door vele op het podium gebracht. Zo heb ik ooit een live versie mogen ervaren van Jörgen Raymann. Ook hij is fan van het nummer. Hoewel Jörgen best een noot kan raken, maakte zijn intonatie de beleving van de tekst minder intens. Luister hieronder de versie van Frans en maak zelf op of het nummer de status waard is.

"And we all had new iPhone's but no one had no one to call"

De laatste die ik nu wil behandelen, komt uit een Engelstalig liedje van Singersong writer Passenger. Hij heeft een aantal parels op zijn naam staan, maar de zin "And we all had new iPhone's but no one had no one to call" uit 'Life's for the living' raakte mij bij de eerste keer dat ik het nummer luisterde op Spotify. Zo typische materialistische hang naar nieuwigheid, maar wat gebruiken wij in werkelijkheid nou eigenlijk daarvan. Zelf betrap ik mijzelf er geregeld op. Wat heb je aan al die zaken, als je het niet kan delen met anderen. De zin en het nummer hebben mij zo geraakt dat dit nummer op mijn lijst staat 'voor na mijn dood'. 

Zinnen met een lading, ik wordt daar snel door geraakt en ben eigenlijk benieuwd of meer mensen dit hebben. Zo ja, laat dan aub een reactie onder dit artikel achter. Ik ga dan zeker luisteren en misschien komt het dan wel terug onder dit kopje. Voor nu luister mijn voorbeelden en kijk of je ook zo geraakt bent als ik. Spotse en tot later.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen