Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Geen luizenmoeder voor mij

Hallo allemaal, wat fijn dat je dit leest, ben je voor het eerst hier, of ben je al bekend? Ja, een bekende zin iets aangepast. Een zin van een serie waar geheel Nederland lyrisch op reageert getuige kijkcijfers en de verhalen. Inderdaad de herkenning met het schoolplein van mijn kinderen is op sommige momenten treffend. Natuurlijk is het overdrijven nodig voor een komedie serie, maar als je de context droog kookt, dan snap je echt hoe het er aan toe gaat. Leuk? Ja. Hysterisch leuk? Nee.

Ik gooi de knuppel maar even in het hoenderhok. Na vier weken in het nieuwe seizoen van 'De Luizenmoeder' moet ik zeggen dat ik het niet zo een leuke serie vind. Niet zo leuk zoals de massa mij heb doen beloven. Op een paar gniffels na, ontbeert het mij aan de beloofde buikpijn en tranen van het lachen. Eerlijk, het eerste seizoen is totaal aan mij voorbij gegaan, ik maakte namelijk op dat moment televisie kijkend een andere keuze. Mijn verbazing ging tijdens de eerste serie meer over de documentaire reeks van de VPRO en Ruben Terlou; 'Door het hart van China'. Maar goed, ik ben vandaag zuur ingesteld en richt mij dus op het succes van de komedie serie.

Want de herkenning van de stupide belevingen omtrent de basisschool 'De Klimop' en Juf Ank ten spijt, het kan mij humoristisch niet bekoren. De grappen zijn misschien te makkelijk, de thema's te veel open deur en de uitvoering soms wat te gespeeld. De acteurs vind ik allemaal best ok. Zeker Jennifer Hoffman (Hannah), Maaike Martens en Diederik Ebbinge zijn voorbeelden van acteurs die in menig komedie goed uit de verf komen. Echter zijn de verhaallijnen van seizoen 2 dun en voor de hand liggend. 

In mijn optiek raakt het niet het succes van 'De Brekers' (1985-1989), 'Zeg 'ns Aaaa' (1981-1993) of zelfs 'Oppassen!!!' (1991-2003). Ik vergeet er vast nog een paar krakers. De houdbaarheid van het concept van deze serie is mijn inziens erg beperkt. Ik voorspel dan hooguit nog een derde seizoen, maar dan is het uit. Zelfs de 'hilarische' Juf Ank gaat vervelen en gezien haar prominente rol in de rode draad, zie ik geen nieuwe verhaallijn ontstaan.

Maar goed, ieder zijn eigen smaak en laten wij dat vooral zo houden. Niet dat ik niet van een goede komedie kan genieten, maar geef mij dan maar het echte verhaal achter het land China. Hierdoor wordt ik misschien meer geprikkeld dan een overdreven stereotype neergezette basisschool lerares, die op irritante en humoristische bedoelde manier een volledig normale naam uitspreekt. Achhhhhhhhhh waar kan ik mij druk om maken. Waarschijnlijk was seizoen 1 gewoon beter en moet ik dat maar eens gaan bekijken. Hopen dat volgende aflevering beter is?