Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

Reisblogs

Het is gewoon leuk om voor die speciale reis een blog bij te houden. Zeker leuk als het thuisfront mee kan lezen met het avontuur wat je aangaat, maar des te leuker om naast de foto's en bewegend materiaal om de belevingen terug te lezen. Hieronder vind je de blogs die ik heb geschreven naar aanleiding van onze speciale reizen. Ze zijn informatief en gewoon leuk om te lezen, in ieder geval niet alleen geen rare opsomming van bezochte plaatsen, maar alles met de persoonlijke touch. De reis voor dit jaar is zelfs inclusief alle voorbereidingen en voorpret. Heel veel leesplezier.

 

De historie van reizen met Lequin.nl

Al jaren is reizen een leuke vrije tijds besteding voor mij en later ook voor mijn gezin. De echte reiswoede begon ietwat laat op mijn 26-ste in 2000. Op dat moment maakte ik mijn eerste echte reis buiten europa met een bevriende collega. De bestemming was toen Cuba, een rondreis over het mooie grote Caribische eiland. Op dat moment nog puur en niet opgeslokt door kapitalistische motieven, maar nog ingegeven door afkalvende communisme. Een thema wat later terug komt.

Het jaar daarop ging ik met dezelfde collega naar Nepal. De tijdgeest was toen voor reizen best apart, zeker in geval van Nepal. Het is namelijk 2001 en in mei werd de de koninklijke familie van Nepal uitgemoord. Onze reis vond plaats in oktober, best een tijd er tussen, maar er waren best nog spanningen. Als je terug grijpt naar 2001 en in het bijzonder 11 september, kan je voorstellen dat de spanningen omtrent reizen nog verder waren opgelopen. Al met al genoeg te doen omtrent een reisje Nepal. In Nepal heb ik toen met de groep gewandeld in de bergen, twee weken lang. Intensief en soms vermoeiend, maar vooral indrukwekkend. Overigens de eerste twee reizen waren geboekt bij Shoestring.

In 2002 leerde ik mijn vrouw kennen, die ook al wat reiskoorts had opgelopen. Zo was zij in Thailand en Namibië/Zuid-Afrika geweest. Wij kozen er toen voor om in 2003 met Ashraf een rondreis te maken naar Kenia/Tanzania. Hoogtepunten waren wel de Serengeti, Ngorongoro krater en de afsluiter Zanzibar. Slapen tussen de beesten in een tentje is een aparte beleving. Zeker de nacht aan Lake Baringo waar de nijlpaarden, leuke beesten, rond de tent aan het grazen waren. 

De jaren erna werden een beetje kil qua bijzondere reizen. Ons leven was aan het veranderen met nieuw huis, kinderen en meer persoonlijke ontwikkelingen, waardoor reizen in Europa het thema werd. Daar ontdekte wij Frankrijk (niet aan mij besteed), Oostenrijlk (wat is Karinthië mooi) en voornamelijk ons favoriete land in Europa; Italië. In vele vakantie gingen wij naar Rome, Toscane, Garda meer en de Adriatische kust. Vele mooie vakanties op uiteenlopende campings. Iets wat met opgroeiende kinderen een perfecte vakantie bestemming is.

In 2009 maakte wij echter een uitstap van Europa. Samen met de schoonouders en twee jonge kids (3 jaar en een half jaar) vertrokken wij naar USA voor een rondreis met camper in het Zuidwesten. Een prachtige reis met stops in Joshua Tree, Grand Canyon, Bryce National Park, Zion National Park, Death Vally en Yosimite Park. Ook deden wij de steden aan als San Francisco, Los Angeles, San Diego en Las Vegas. Een hele maand, april, reden wij van campground naar campground. Van dit reisdagboek heb ik wat content kunnen achterhalen. Dit zal gepubliceerd worden en de rest zal ik vanuit hard-copy fotoalbum overtypen. Dit wordt dus vervolgd.

Het duurde toen weer 7 jaar voor de volgende mooie reis. Met de familie (voor mij schoon) reisde wij af naar Azië, Vietnam. Ook hier voornamelijk communisme voor zware kapitalen. Zie hier boven het blog hiervan. De kinderen waren inmiddels 11 jaar en 8 jaar. Zij hebben toen zo genoten, dat wij ze eigenlijk meer wilde meegeven. Zie daarom onze voorbereidingen en planningen rondom Maleisië. Lees mee en beleef mee.

Wij kunnen tips gebruiken, maar jullie vast ook. Als je tips wilt over onze bestemmingen uit het verhaal, stuur een e-mail (zie footer voor de details) of laat een reactie op ons blog achter. Laten wij elkaar helpen om mooie reizen te blijven maken en te beleven. Tot ziens op de volgende reis.

mijn laatste tweets