Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Zeespoor

Kedeng Kedeng! Vandaag vallen de belevingen mee. Hoewel, het is maar zoals je het ziet. Wij maakte namelijk vandaag gebruik van zeer diverse voertuigen. Het begon wiegend op de golven van de zee en het eindigde schokkerig op het spoor. Maar goed, daar later over meer.

Het was gisteravond op het sundek tijdens het happy hour nog lang goed vertoeven. Ondanks de spaarzame druppels die uit de lucht vielen. Trots op mijn sprongen kan niemand meer mijn dag breken.
Na een heerlijke nacht was het net zo wakker worden in deze wonderlijke omgeving. Ingrid kon mij niet beter uit bed krijgen dan met de opmerking dat deze omgeving wel erg fotogeniek was. Als een haas stond ik naast mij bed getooid met mijn maatjes Sony en GoPro.

Het mocht alleen niet baten dat de airco in de kamer goed afgesteld stond. Hierdoor besloegen plotsklaps mijn lenzen. Het probleem was door de luchtvochtigheid ook niet simpel op te lossen. Het resultaat was een aantal wazige foto's en een gefrustreerde beeldmaniac. Niettemin lukt het mij nog een aantal beelden naar behoren te schieten.
De haven kwam al weer te snel in zicht. Ik val in herhaling als ik zeg dat ik best langer had willen vertoeven op het cruiseschip. Maar goed er is een vastgesteld programma. Voor ik er erg in had, zat ik weet met alleen het Fox reisgezelschap in de bus. Een verrassing, weer naar Hanoi. Dit dan echt voor de laatste keer.

Onze chauffeur stuurde weer dermate professioneel dat ik heerlijk kon genieten van de heerlijke rust van het sluiten van mijn ogen. Hoewel ik wat ruzie had met het back-up stationnetje wat ik vakkundig had aan aangeschaft bij Bol.com. Aangezien ik mij niet voor één gat laat vangen, waren de belangrijke filmpjes uiteindelijke bewaard.
Tijdens de ingelaste stop zagen wij hoe bleek iemand kan worden. Door mijn persoonlijke perikelen was mij ontgaan dat Lars zich niet op zijn best voelde. Gelukkig ging het door de zorg van familie en Linze snel beter.

Spotify was weer mijn redder. Heerlijk is het om te relaxen met je eigen muziek in dit gezelschap. Het nummer September heb ik nu al genoeg gehoord hoor Niels. Ik word opgeschrikt door Karsten die plots naast me staat. "ik moet plassen". Gelukkig zit er een rem op de bus.

In Hanoi kunnen wij nog gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Wij als gezin hebben wederom de beschikking over de suite. Relax zorgen we dat alles op orde is voor de volgende etappe, die met de trein.
Er wordt wat versnaperd bij KFC. Net genoeg, net wat wij wilde. En op naar het station. Een definitief afscheid van Hanoi. Ik ben niet rouwig, maar meer benieuwd naar de volgende avonturen. Eenmaal op het station is het wat slepen met de koffers. Iets wat wij in die week niet gewend zijn. Ik ben dan ook trots hoe de jongens omgaan met de last van een zware koffer.

in de trein naar Hue

Coupe en hut gevonden. We installeren alles en zorgen dat er genoeg drank en hapjes op de kamer zijn. De Kids verzamelen zich in onze hut dus zullen wij een andere hut moeten bezetten. Het lukt. Er is nu een hut voor de oudjes, rode wijn en bier staan gelijk op tafel. Wij genieten van onze rust in de hut van de familie Post, de rest is verdeeld.
De verkoopster op het perron wordt beroofd van haar laatste voorraad en we gaan. Schokkerig nuttigen wij onze drank en eigenlijk al snel merken wij dat het op is. De vriendin van Linze, employee van de vietnamese Ns, zorgt dat we nieuw bier krijgen. Ook dat bier is snel op.
De laatste twee hutten vieren feest, maar wij merken dat de Kids toch echt moeten gaan slapen. Al waggelend in de schokkerige trein maken wij ons op voor de nachtrust. De lichten gaan uit, maar nog niet bij mij.

Ik type dit verslag van de reisdag. En merk dat ik toch weer meer te vertellen heb, dan gedacht. Het contrast is groot om de dag te beginnen in het mooie Halong Bay en te eindigen in een treincoupe. Als ik naar buiten kijk is het grauw en vies. Het brengt ons in ieder geval verder. Morgen arriveren we in Hue. Maar eerst plassen. Het bier moet er toch uit. Goedenacht....   Ja waar ben ik eigenlijk. Oké gewoon eindstation. Dus goedenacht Hue.

Ps
Tip van de dag
Halong Bay is super mooi. Kan je het zelf bepalen, boek dan meer dan één nacht hier. Cruise is super gaaf. Geniet er vooral van.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Fotoalbum Vietnam

Volg mij op social media: