Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Herkansing

Na de behoorlijk deceptie van vorig jaar, gaan wij dit jaar voor de herkansing. Was het een simpele keuze voor Sri Lanka? Dat kan ik helaas niet bevestigend beantwoorden. Want in het huidige klimaat, ga je toch iets meer nadenken over de eventuele invloeden. Ook mag dan nu wel de politieke situatie iets stabieler zijn in Sri Lanka, je neemt de historie wel mee. Maar goed als andere vooral Aziatische locaties afgeschoten zijn door het Lequin comité, vallen wij terug op onze doordachte en valide keuze van het afgelopen jaar. Youtube wordt weer opgestart en de beelden vanuit het verre oord knalle weer de woonkamer in, wij zijn er klaar voor. Nou ja, de keuze althans.

Het is was makkelijker voorbereiden. Dat is een feit. De route staat nog op papier en de rest invullen is dan een stukje makkelijker. De vlucht boeken was gezien onze ervaringen van van vorig jaar een redelijke overpeinzing. We wilde sowieso niet wederom een vlucht met meer dan 1 overstap. Daarnaast, ondanks goede ervaringen met eDreams, wilde we niet wederom kiezen voor een prijsvechtertje in het vluchtenparadijs. Hiermee neem je dan wel direct een grote slok weg uit de mogelijkheden. Minder te zoeken, dat is ogenschijnlijk waar, maar het maakt een keuze stukje moeilijker.

Hoewel ik het braaf zit te typen, ben ik nooit erg actief met het zoeken naar de juiste vlucht. Dit wordt meestal zeer fanatiek ingevuld door Ingrid. Als zij het voorwerk heeft afgerond, dan nemen we samen de definitieve beslissing. Het is dan wel weer verbijsterend om te zien welke grote financiële verschillen er zijn tussen de verschillende mogelijkheden. Zoals al in de vorige alinea opgemerkt, was het een bewuste keuze om niet te kiezen voor een prijsvechter. Veel blijft er niet over. De verschillen liepen op tot meer dan een modaal maandsalaris. Dus goed zoeken, is een must.

Uiteindelijk vonden we een acceptabele optie bij de nationale vliegmaatschappij van Sri Lanka, Sri Lankan Airlines. Dit in combinatie met onze nationale trots, nou ja gedeeld met de Fransen tegenwoordig, KLM. Inderdaad heen en terug met 1 tussenstop. Uiteindelijk allemaal iets duurder dan vorig jaar, maar daar hadden wij ons vooraf aan de zoektocht al bij neergelegd. Het kan alleen gezegd worden, vooralsnog gaan we ! Wij ontvangen netjes de updates over onze boeking bij Sri Lankan Airlines. Alleen bekijken wij deze elke keer weer huiverig. Bang voor de annulering van wederom een vluchtje.

Het duurt nog even, 13 augustus is de grote dag, maar de voorpret kan alweer beginnen. Het is daarom leuk dat op moment van schrijven een nichtje rondreist in Sri Lanka. Ik baal alleen van de beperkte updates via Instagram. Kom Rianne, meer posten. Alles neemt met de week toe. Ook als meer familie leden kiezen om af te reizen naar Azie. Zo is mijn schoonvader momenteel een rondreis aan het maken in India.

Op termijn zal ik meer vertellen over onze voorbereidingen. Welke route wordt het definitief? Wat gaan we zeker aan doen en wat niet? Rianne gaat ons zeker daarbij helpen. Maar ook zeker welke Youtubers voorzien ons van de informatie. We hebben nog even maar hebben er nu al zin in. Hoewel het nu niet echt winter is in Nederland, kan ik niet wachten op de adembenemende zonsondergangen, wuivende palmbomen en typische Aziatische geuren. 

Thanai ari

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg mij op social media: