Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Voorbereidingen

Het is weer de tijd van het jaar dat men zoekt naar de bestemming om de zuurverdiende centjes te spenderen aan een verblijf buitenshuis en landsgrenzen. Elk jaar is het altijd wel een discussie binnen het gezin, waar gaan we heen. Als deze dan is beslecht, gaat moeder de vrouw meestal op zoek naar een verblijf. In ieder geval bij ons in het gezin is dat de traditie. Maar dit jaar was het commitment om mee te denken en te werken aan de nieuwe bestemming groter. Wij hadden namelijk gezien de financiële middelen besloten om weer eens verder te kijken dan de Europese grenzen. Gezien de goede ervaringen met Vietnam (lees ook dit blog) was de keuze makkelijk gemaakt, Azië it is ! 

In beginsel werden er een aantal opties op tafel gegooid. Aangezien het al weer een tijdje geleden was, weet ik niet meer precies alle opties te noemen. Wat is blijven hangen; Noord-Oost Amerika/Canada, Costa Rica (in repeat) en Thailand. Echter de definitieve keuze was al snel een potentiële winnaar. Was het al niet door de ervaringen van (schoon)zus en zwager met zijn gezin. Later voegde zich hier ook mijn collega trainer van het O-11 team daaraan toe, maar voor de keuze was dat dus niet bepalend. Heb ik de spanning nu echt kunnen opbouwen in dit verhaaltje of zit ik nu stom weg letters achter elkaar te plakken, terwijl de pakkende titel/menu-item van het blog de keuze allang verraden heeft. Inderdaad, stom.

Want inderdaad onze reis in Juli/Augustus gaat naar...... MALEISIË. 

 Zelf regelen

Met de bestemming in de hand werd er gezocht naar de geschikte reisorganisatie. Onze warme herinneringen aan de groep en begeleiding van de Vietnam reis in combinatie met de connectie tussen de jongere van de groepreis, gaf ons het eerste idee om wederom met een familie rondreis mee te gaan. Echter stuitte wij wel op behoorlijke prijzen van minimaal vijfentwintig honderd euro per persoon, iets wat best even een slikmoment oplevert als je een doel gesteld hebt. Echter lieten wij ons niet uit het veld slaan en als vergelijk tijger als mijn vrouw is, sleurde zij door alle vakantie aanbieders. Het was wat lastig om tot goed vergelijk te komen daar de meeste planningen/reizen voor seizoen 2019 nog niet allemaal gepubliceerd waren. 

Toen bleek dat de prijs niet echt te onderhandelen viel, ik bedoel alles lag in dezelfde range, kregen wij het rebelse idee om dan maar zelf alles te boeken. De verbaasde blik in ieders ogen gaf een lichte jongensachtige twinkeling, waardoor de bevestiging dat wij het zouden gaan doen daar was. Al snel werden hotels bekeken, vluchten gecheckt en blogs gelezen of het uberhaupt wel te doen was. Niks haalde ons enthousiasme onderuit om het dan maar zelf te ondernemen. Weg met FOX, Koning AAP, dit jaar jaar reisbureau Ingrid, want zij is in dit soort situaties niet meer te stoppen. Overigens niks te nadelen van FOX, Koning AAP en andere organisaties, dit is zeker een goede manier van reizen, alleen dus niet voor ons dit jaar. Overigens wil ik vermelden dat de jongens na kleine aarzeling, met wie moesten ze nu gaan chillen in het hotel, snel enthousiast waren. 

Na eerste check kwam er een eerste voorlopige begroting uit de koker. Ja, dat was andere koek. Het scheelde 40%/50%. Afhankelijk van hoeveel luxe wij zouden willen hebben tijdens de reis. Hotels werden al voorzichtig geboekt in november van vorig jaar, want de beschikbaarheid op sommige stops ging al erg hard. Daarbij heb je veelal mogelijkheden tot gratis annuleren van de boekingen. Maakt niet uit of je boekt via Booking.com of Agoda. Het kost dan wel iets meer, maar de vrijheid om dan alsnog verder te kijken is natuurlijk wel lekker. Ook een belangrijk feit is dat veel pas in juli betaald hoeft te worden. Gewoon super handig dus.

Met de eerste geboekte overnachting ontwikkelde zich al iets van een route. Deze zal ik in een ander blog bespreken. Wat eerst een idee was, werd nu voorzichtige werkelijkheid en dan nog met een onzekere factor, heb ik dan wel vakantie. Gelukkig was dat snel afgetikt. Elke overnachting maakte onze reis steeds definitiever. Met elk klein stapje werd de druk op het bestellen van de tickets steeds groter. Je zal maar een route en overnachtingen hebben, zonder een vliegreis. Wij hielden in ieder geval een aantal vergelijkingssites in de gaten en de prijs schommelde lekker. Mijn collega trainer waar ik eerder aan refereerde gaf een aantal tips, maar kon ook niet echt een sluitend antwoord geven wanneer je het beste kon bestellen. Op het internet was het al net zo twijfelachtig. Nergens een eenduidig antwoord. Eentje bleef hangen en dat was dat het ongeveer 7 maanden voor de reis het goedkoopste zou moeten zijn. Daar heb ik aan vastgegrepen.

Vlucht boeken

Beetje bij beetje was de rondreis nu wel vastgelegd. Tioman Island en Taman Negara hadden wij vroeg vastgelegd in verband met de exclusiviteit van de locaties. Al snel volgde Cameron Highlands, Kuala Lumpur en Melaka. Singapore, ons startpunt ingegeven door zoon Jesper (en heel stiekem door mijzelf), Penang en Langkawi duurde al met al wat langer. Rond de jaarwisseling bleek toch wel dat de tickets besteld moesten worden. Alle prijsalarm mailtjes gaven ons deze indruk. Persoonlijk waren wij erg te spreken over Skyscanner. Uiteindelijk kwamen wij via deze site uit bij Britisch Airways.

Maar wat een hell om dat te boeken. Aangezien BA niet echt ingesteld is op de internationale ticketbesteller, hadden wij enkel de mogelijkheid om te bestellen via Creditcard. Paypal was ook een mogelijkheid, maar dat maakte in ons geval niet heel veel uit. Alvorens wij konden bestellen diende eerst de limiet omhoog bijgesteld worden. Nou, alles is makkelijk in deze digitale wereld, maar dit is nog steeds een bureaucratische stap. Dit valt te begrijpen, niet iedereen is credietwaardig, maar het stelde boeken op dat moment werd even moeilijk. Toen de limiet aangepast was, bleek echter de prijs waarvoor wij wilde boeken niet meer mogelijk. Een vloek galmde door de huiskamer, dan maar verder kijken, de Werelddealweken van KLM kwamen er ogenschijnlijk aan. Na een ruime week wachten waren ze inderdaad daar. Fijn klantenservice van KLM dat jullie dat zo graag met mij wilde delen, NOT. Het zijn mooie weken, maar als je wilt reizen in hoogseizoen heb je dus niks aan die stomme Werelddealweken. De kleine lettertjes verpestte dat. Toch nog gekeken naar ons beoogde vlucht, bleek ook weer duurder (fiks) dan eerder gezien. Terug naar de vergelijkingssite. Uiteindelijk dus wel bij BA besteld, aangezien de prijs van onze beoogde reis daar weer gezakt was en wij nu wel een correcte limiet op Creditcard hadden. Het lijkt dus dat de prijs van tickets door de week heen fluctueren. Check dus geregeld de site van de maatschappij. Uit ervaring blijkt begin van de week goedkoper te zijn. Afgevinkt en redelijk binnen de begroting.

Dus nu is de vlucht geboekt, waardoor wij de laatste overnachtingen definitief kunnen bepalen en boeken, overnachtingen op de rader. Plan getrokken, ik zeg aardig op weg. Ik hoor overigens jullie denken, waarom boek je op een eigen reis toch al alle overnachtingen? Een terechte vraag en dit doen wij daar wij met twee kinderen reizen. Wij verwachten op deze manier makkelijker te reizen en minder stress te hebben omtrent de overnachtingen. Resulterend genieten met de kids.

Zoals ik al eerder zei, in het volgende blog ga ik verder in op de route en overnachtingen. Tot zover.... Selamat hari

 

TIPS:

  • Booking.com en Agoda zijn goede apps/websites om hotels te vergelijken en te boeken
  • Je kunt veelal zonder te betalen en met recht tot annuleren tot kort voor vakantie hotels boeken (tegen acceptable tarief)
  • Als je de hotels boekt met de app, staan de boekingen voor de vakantie mooi op een rijtje
  • Skyscanner is naar ervaring de goedkoopste optie op vliegtickets te boeken
  • Boek ongeveer 7 maanden van tevoren je tickets en doe dat in het begin van de week

Reacties  

# Jesper lequin 26-01-2019 13:40
Heel leuk heb er ook heel veel zin in
Antwoorden
# Rene Waanders 26-01-2019 15:55
Ik ben ook bij deze reis reuze benieuwd naar jullie belevenissen. Tijdens de Vietnamreis heb ik dat ook gedaan. Ik wacht rustig af op je volgende blog.
Antwoorden
# Marco Lequin 27-01-2019 14:23
Hi Rene, Bedankt voor jouw reactie. Leuk dat je het blog weer gaat volgen. :)
Antwoorden
# Marion de Vos 27-01-2019 11:11
Als je in Kuala Lumpur een mooi uitzicht over de stad wilt hebben dan kiest iedereen voor de Twin towers. Dat is heel druk en Jan alleen in bepaalde tijdblokken. Mijn tip: ga naar de Communication tower, daar kun je gedurende de hele dag terecht, geweldig uitzicht en je staat hoger. Moet het natuurlijk wel een heldere dag zijn. Je planning ziet er heel goed uit. Veel plezier.
Antwoorden
# Marco Lequin 27-01-2019 14:26
Hi Marion,
Bedankt alvast voor de tips. Ik weet zeker dat je vast nog meer tips hebt voor ons.;)
Antwoorden
# Ronald 27-01-2019 12:52
Leuk en leerzaam om te lezen.
Wel jammer dat je kort van stof bent
Ik hoop dat ik straks de tijd heb om alles te kunnen lezen ;-)
De voorbereiding is al een avontuur op zich. Chapeau!
Antwoorden
# Marco Lequin 27-01-2019 14:26
Ik ben altijd lekker kort van stof :D
Antwoorden

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Instagram Posts van Lequin.nl over Maleisië

Volg mij op social media: