Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Verhuizen?

Op sommige momenten in je leven kom je op splitsingen. Splitsingen waar keuzes gemaakt worden. Dagelijks kom je splitsingen tegen, echter is niet elke splitsing even groot, even moeilijk. Ongeveer een jaar geleden kwamen wij als gezin op een splitsing aan. Makkelijk gevonden via Funda. Precies de aanleiding weet ik niet meer, maar de foto's en de beschrijving van een huis trok onze aandacht. Hardop vroegen wij ons af:" Willen wij wel verhuizen? Wij wonen toch zo prettig?" Niettemin bleef het huis op Funda onze dagelijkse routine beinvloeden. De enige oplossing was het om het huis real-life te bekijken, wat zo geschieden.

En dat hadden wij niet moeten doen. Want wij werden verliefd op het huis. De ruimte, de omgeving en nogmaals de ruimte brachten zoveel meer dan ons huidige paleis. Een bod volgde. De huidige huizenmarkt, zeker in omgeving Amsterdam, was ons niet goed gezind. Wij waren bij dit eerste huis voorzichtig en waren geen zins van plan om te overbieden. Een kleine droom viel in duigen. Snel lieten wij de droom om te verhuizen varen..... of toch niet?

Ondanks dat wij besloten een ander project op te pakken, zie onze reis naar Maleisie, bleef Funda een favoriete website. Echter konden wij tijden geen echt huis vinden wat maar in de buurt van onze eisen kwam. Duur, te klein, niet afgewerkt; alle excuses werden aangegrepen om niet toe te geven aan onze wens om te verhuizen. Een aantal maanden gingen voorbij waarbij geen reden zagen onze sluikende wens verder te ontplooien. Tot een droomhuis kortbij in de verkoop kwam. Echter het was geen droom genoeg. Ruimte gecombineerd met de verkoopprijs waren niet in balans.

Gedurende de tijd waren wij beter in staat om aan te geven wat wij zochten en inderdaad werden een aantal huizen bekeken. Daar de kriebels om te gaan verhuizen steeds sterker werden, waren wij genoodzaakt kennis in te winnen over onze hypotheek. Je snapt een nieuwe stap om verder te gaan. Met meer wijsheid en tips in de hand volgde toen zelfs nieuwbouw projecten. Verhuizen was toen geen vraag meer, maar meer waarheen. Huis 1 moest te veel gedaan worden en staat daarom nog steeds te koop. Huis twee te duur voor een verkapt rijtjeshuis, weer overboden. Nieuwbouwhuis, waar wij een optie op hadden, lag te dicht bij de A7. Moedeloos waren wij nog niet, maar wel redelijk gefrustreerd van de complexe markt. 

Eind maart was daar een open huizen route. Een huis wat eerst qua vraagprijs boven budget lag en eigenlijk op foto's niet direct aanlokkelijk was, werd toen toch maar bekeken. Hoe de zaken gek kunnen lopen bewijst dit maar weer. Ik kon daar door andere verplichtingen niet bij zijn. Bij thuiskomst trof ik verliefde huisgenoten aan. Ik moest en zou het huis ook moeten bekijken, wat ook de week er op gebeurde. Ze hadden gelijk. De foto's deden dit huis geen goed en daarom snapte ik wel waarom het al zo een tijd te koop stond. 

Wat toen gebeurde was vrij uniek, wij waren de enige gegadigde. Nogmaals wij waren de enige geintresseerde. Ik zeg nogmaals, wij waren de enige die het huis wilde hebben. Over de prijs kwamen wij dan ook snel uit door doortastend handelen van de verkopend makelaar en wat een hele tijd een droom, een suggestie was, werd nu werkelijkheid. Wij gaan verhuizen ! Waar blijheid en opluchting de boventoon voerde, kwam er ook direct weemoed. Want dat betekende direct dat wij ons huis, het huis waar de kinderen zijn opgegroeid, moesten gaan verkopen.

 

ons nieuwe huis

 

Alles werd in gang gezet. Makelaar kiezen, opdracht verstrekken en zaken regelen als de foto's en beschrijving. Dit naast al het geregel omtrent het nieuwe huis. Ik zeg een zeer stressvolle periode. Meestal kan ik alles wel bolwerken, maar kort, heel kort dreigde ik onder te gaan een regelgeneuzel. Gelukkig was ik niet alleen en verliep alles best vlekkeloos. Alles was klaar voor het publiceren van ons huis op Funda, maar zo ver is het nooit gekomen. Het 'Te-Koop' bord was al voldoende en nog binnen een week was ons huis verkocht. 

Alle vinkjes staan nu op groen. Huis gekocht; Check. Huis verkocht; Check. Financiering; Check. Nu hebben wij rust.... zou je denken. Maar nu begint het volgende. Huis moet ook ingericht worden. Met andere woorden, project Nieuw Huis begint nu pas echt. Alleen wat vind ik leuker? Het huis vinden en kopen of het huis hebben en inrichten. Veel mannen zullen nu denken, mijn taak zit er op. Laat mijn partner de rest maar doen. Maar zo zit ik niet in elkaar. Wij gaan nog zeker wat discussies krijgen, maar ik weet dat wij er altijd uitkomen. Project Nieuw Huis moet nieuw paleis worden. Ons paleis. Ons nieuwe thuis. De voortgang ga ik hier plaatsen dus, lees de verhalen en ga mee met ons op deze reis.

Help, mijn man is klusser?