Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

De keuze is reuze

In November doemt altijd de vraag op welke weken wij ons vakantievertier gaan uitoefenen. Met deze simpele vraag, gedreven door de roosterperikelen bij mijn vrouw, zet het keuze moment van de vakantie in beweging. Na het drukke jaar 2023, Cruise en Sri Lanka, was al snel duidelijk dat een reis binnen Europa favoriet was voor het nieuwe jaar. Er werd al naarstig gezocht naar geschikte campings, steden en routes. Budgetten werden opgesteld en toen sloeg de vertwijfeling toe. Het benodigd budget was niet dermate afwijkend van een mooie reis naar Azië, wat zorgde dat de blik meer en meer van een reis in Europa afdwaalde.

Stress is niet het juiste woord, maar wel een lichtelijke stijging van de bloeddruk om het vinden van de juiste bestemming, kwam ons ten spijt. Tickets waren niet meer zo geprijsd als afgelopen jaren en de vraag werd dan ook menig keer gesteld of wij toch niet een hutje op de hei moesten gaan huren voor de vakantie. Het ping pongen tussen de continenten als mede de vertwijfeling bij elke zoektocht heeft dan ook maanden geduurd. Daar de keuze stress, ja nu wel, steeds meer toe nam, werd de zoektocht de afgelopen weken geintensiveerd. Bestemming was wel al bepaald, Thailand, de tickets vinden bleek alleen nog een aandachtspunt.

Dat het toch Thailand werd en niet de zuidelijke landen in Europa, werd maar mooi geillustreerd door mijn vrouw. Als zij besluit om kwalitatief onderzoek te gaan doen over streetfood op Youtube, dan is de beslissing genomen. Ik geef dat graag toe. Nu ging ik mij ook bemoeien met de zoektocht naar de tickets.

Daarbij kwam een andere stress omhoog. Waar gaan we boeken? Dat is op meerdere niveau's een vraag. Namelijk welke website, welke maatschappij en welke haven. Want eerlijk gezegd, Schiphol is niet altijd de voordeligste optie, prijsvechters websites vermijden we graag en na onze recente ervaringen met Sri Lankan Airlines, willen we graag meer luxe. Genoeg variabele om het even complex te maken.

Via Google flights vonden we een goede optie vanaf Frankfurt met Turkish Airways. Toen we deze wilde boeken, vanuit Google Flights, was echter de optie, na vele vele pogingen, niet meer beschikbaar. De moed zonk ons er in de schoenen want het was zo een beetje de laatste optie volgens onze voorwaarden. Ik zette nog eenmaal mijn online skills in en zocht nog eens verder dan mijn spreekwoordelijke neus. Daarbij kwam ik op Hamburg als luchthaven. Een aantal opties waren daar wel beschikbaar. We vonden uiteindelijk een reis met Qatar Airways van Hamburg naar Doha en vervolgens naar Bangkok. De terugreis had alleen een lange overstap. Wederom twijfel.

Toen kwam het idee om dan maar tijdens die overstap Doha te bezoeken. Weg alle twijfels en succes met de tickets. De bevestiging van weken zoeken naar een startpunt van de reis. Twijfel wat te doen. Twijfel hoe te reizen. Nu kan het leuke van een reis plannen beginnen. Booking.com afzoeken naar leuke verblijven, zoeken naar welke tempel te gaan en de parelwitte stranden kwijlend bekijken op de digitale schermen.

Maar in Juli reizen we dus af naar Thailand. In drie weken gaan we een deel van het land bezoeken en zullen wij de evaluatie van Sri Lanka meenemen. In die evaluatie werd het programma als intensief bestempeld door het pubervolk (en mijn vrouw). We gaan dus naast het bereizen van het prachtige land met het heerlijke eten, ook voor relaxen en genieten. 

Voor nu, gaan we maar eens kwalitatief onderzoek plegen op Youtube. Er is genoeg te zien en te bezoeken, een nieuwe keuze stress staat op, want de keuze is en blijft reuze. Thailand, we komen er aan.

 

Volg mij op social media: