Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

Ongelooflijk belachelijk

Ik had even geen inspiratie om weer iets te schrijven. Het was even weg. Want de bal rolt en als er al overwinningen in de Kuip gestolen kunnen worden, is het eigenlijk bijna een perfecte wereld. Of toch niet ? Klaarblijkelijk zijn er aandachtsjunkies en verantwoordelijke, die door hun gedrag en beslissingen mij weer reden geven om te schrijven. Gelukkig, nou ja gelukkig voor mijn blog dan wel te verstaan, bestaan deze mensen nog.

Naar wie verwijs ik dan in de inleiding. Nou ik bedoel zogenaamde fans van een amateurvereniging, die het hoogtepunt van het jaar voor de club verzieken door abnormaal gedrag te vertonen. Komt het omdat ze jaloers zijn dat zij niet mogen spelen of de kans nooit  hebben gehad? Komt het omdat ze vrijgelaten zijn uit hun inrichting en per ongeluk een voetbalveld zijn opgelopen? Of willen ze de vereniging willens en wetens kapot maken en naar de afgrond brengen? Ik zal het nooit weten en kunnen begrijpen.

Maar dat zijn niet de enige mensen waar ik verwonderlijk naar heb verwezen. De tweede persoon ken ik wel bij naam en het gaat om onze magische bondscoach Guus Hiddink. Magisch omdat hij binnen twee wedstrijden het goede gevoel van het afgelopen WK heeft weggetoverd. Wat bezielt deze beste man om in zijn voorselectie een speler op te nemen die net vier eredivisie wedstrijden (zoiets is het wel) heeft rondgelopen ? Ik wil niks afdoen aan de kwaliteiten van deze jongen, namelijk Feyenoord verdediger van Beek, maar ik kan niet geloven dat wij geen verdedigers meer hebben, die meer ervaring hebben en beter zijn. Deze jongen is mij in geen geval opgevallen en de resultaten van Feyenoord zijn op het moment ook niet echt denderend. Mede door collectief falen, behalve tegen Ajax dan.

Deze zaken zijn belachelijk, maar het bericht wat ik net lees overtreft alles. Het gaat namelijk over het feit dat Sepp Blatter op gaat voor zijn vijfde termijn. Echt mensen dit kan toch niet. Recent is openbaar geworden dat er onder zijn leiding genoeg gerommeld is en dat de koffie smerig smaakt en geheel niet zuiver is. Don Sepp heeft trekken van de ergste maffia-leider en, geloof me, deze zal nog verbleken bij een ontmoeting met de heer Blatter. Niemand, maar dan ook niemand durft zijn kloten op een hakblok te leggen om deze zielige man van zijn troon te schoppen. Onze heer Van Praag heeft een discussie aangezwengeld, maar kreeg geen bijval. Zelfs in Frankrijk bleef het angstvallig stil. Michel zinspeelde op een termijntje later, la peur poule mouillée (bron google translate).

Nu heeft Don Sepp de tijd om in zijn komende termijn de volledige geloofwaardigheid van de FIFA naar de kloten te helpen. WK 2018, gewoon naar Rusland. Qatar in 2022, ach lekker in de zomer. En het WK in 2026 wijzen we gewoon toen aan een nog corrupter land dan reeds al weggegeven. Het probleem is alleen dat de politiek misschien dan bedorven is, maar het spelletje blijft nog steeds leuk. Te leuk om onze gezichten af te wenden en ons te richten op een sport met bijvoorbeeld stickjes, baskets of hoepeltjes. Het is allemaal misschien ongelooflijk belachelijk dat Don Sepp nog een termijn heeft 'gekocht', maar het spelletje blijven we omarmen. Morgen weer zelf lekker op de velden. Op de velden met de jongste kinderen die nog ver van de bedorven achterkamertjes hun voetbalplezier laten zien. Daar haal ik dan maar mijn energie en bovenal mijn plezier uit. Ik hoop dat je nog kan slapen, Don Sepp. Slaap lekker op jouw gouden verkregen matras.

Laatste Instgram Posts